Natisni to stran

PIRINA MOKA

Pira vsebuje približno 62% ogljikovih hidratov, 11% beljakovin, 3% maščob, 9% vlaknin, 12% vode, minerale kot so natrij, kalij, kalcij, fosfor, železo in vitamine E, A, B1, B6 in niacin.

Pira je dobra alternativa za tiste, ki sicer ne prenesejo pšenice. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico.

Ima nekoliko sladek okus, podoben polnozrnati pšenični moki, spominja tudi nekoliko na oreščke. Pira vsebuje gluten, zato ni primerna za bolnike s celiakijo, ima veliko vlaknin, mineralov,  več beljakovin in vitaminov kot pšenica.

S svojo hranilno vrednostjo ugodno vpliva na prebavo in varuje pred boleznimi srca in ožilja. 

Pira ima v primerjavi s pšenico precej tršo lupino, zato med mletjem ostane v njej več hranil, pa tudi okus se bolje ohrani.

 

Nagovor:

Polnovredna in polnozrnata moka mleta na tradicionalen način z mlinskimi kamni.

Opozorilo:

Alergen: vsebuje gluten

Uporaba / namen uporabe:

Pirina moka vsebuje gluten zato iz nje pripravimo dokaj rahlo pecivo, palačinke,kruh, testenine… Ali pa moko uporabimo za zgostitev juh in omak.

Pira se bolje topi v vodi in je lažje prebavljiva kot pšenična moka.

Variacija #1:

1 kg

Cena:

2,5 eur

Variacija #2:

5 kg

Cena:

12,5 eur
Povpraševanje