Pira zrna (kaša)

Kategorije

PIRA ZRNA (KAŠA)

Pira vsebuje približno 62% ogljikovih hidratov, 11% beljakovin, 3% maščob, 9% vlaknin, 12% vode, minerale kot so natrij, kalij, kalcij, fosfor, železo in vitamine E, A, B1, B6 in niacin.

Pira je dobra alternativa za tiste, ki sicer ne prenesejo pšenice. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico.

Ima nekoliko sladek okus, podoben polnozrnati pšenični moki, spominja tudi nekoliko na oreščke. Pira vsebuje gluten, zato ni primerna za bolnike s celiakijo, ima veliko vlaknin, mineralov,  več beljakovin in vitaminov kot pšenica.

S svojo hranilno vrednostjo ugodno vpliva na prebavo in varuje pred boleznimi srca in ožilja. 

Opozorilo:

Alergeni: vsebuje gluten

Uporaba:

Piro je potrebno namakati 8 ur in nato skuhati z isto vodo, najprej pri visoki temperaturi, da zavre, nato zmanjšamo temperaturo in jo kuhamo približno 1 uro. Če dodamo sol in začimbe bolj proti koncu, bodo zna bolj mehka.

Primerna za kaše, solate, rižote, …

Variacija #1:

1 kg

Cena:

1,5 eur
Povpraševanje

Več iz te kategorije: « PIRINI OTROB

Kmetija Hudobnik se nahaja na Breznici nad Prevaljami na poti proti Strojni. S pogledom na dva Koroška bisera, Peco in Uršljo goro.


  • 031 24 80 75
  • tatjana@obcuteknarave.si

Kontaktni obrazec


Certifikati