Pirini pridelki

Kategorije

Pirini pridelki

Pirini pridelki

Pira vsebuje približno 62% ogljikovih hidratov, 11% beljakovin, 3% maščob, 9% vlaknin, 12% vode, minerale kot so natrij, kalij, kalcij, fosfor, železo in vitamine E, A, B1, B6 in niacin.

Pira je dobra alternativa za tiste, ki sicer ne prenesejo pšenice. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico.

Ima nekoliko sladek okus, podoben polnozrnati pšenični moki, spominja tudi nekoliko na oreščke. Pira vsebuje gluten, zato ni primerna za bolnike s celiakijo, ima veliko vlaknin, mineralov,  več beljakovin in vitaminov kot pšenica.

S svojo hranilno vrednostjo ugodno vpliva na prebavo in varuje pred boleznimi srca in ožilja. 

Pira ima v primerjavi s pšenico precej tršo lupino, zato med mletjem ostane v njej…
Pirini otrobi so zunanji del zrna. Vsebujejo veliko količino beljakovin, prehranskih vitaminov, vlaknin in mineralov…

Kmetija Hudobnik se nahaja na Breznici nad Prevaljami na poti proti Strojni. S pogledom na dva Koroška bisera, Peco in Uršljo goro.


  • 031 24 80 75
  • tatjana@obcuteknarave.si

Kontaktni obrazec


Certifikati

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje

Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020